Stichting Kalyani ontvangt donatie van Incotec

Stichting Kalyani ontvangt donatie van Incotec

Incotec heeft Stichting Kalyani uit Enkhuizen een donatie gedaan van 40 verschillende desk- en laptops. Enrique Kreuk benaderde stichting Kalyani enkele weken geleden met dit aanbod en dit werd dankbaar aanvaard. Het materiaal gaat naar een school in Udawalaya gama, Sri Lanka. Verscholen in de jungle staat hier een oud schoolgebouw waar dagelijks 145 kinderen vanuit de omliggende dorpen lessen volgen.

Het gebouw is in zeer slechte staat. Dit komt doordat er geen geld is voor onderhoud, maar ook omdat de muren van het gebouw niet op een fundering staan. De op zand gebouwde school is in de loop van de jaren gaan verzakken. Stukken muur zijn hierdoor ingestort en gedeeltes van de dakconstructie worden zo niet meer ondersteund. Een onveilige situatie voor de kinderen maar om toch lessen te kunnen geven worden nu veel klassen in één ruimte bij elkaar gezet, gescheiden via een kartonnen wandje.

Stichting Kalyani bracht in November 2016 en bezoek aan deze school en bij thuiskomst is er in overleg met onze partnerorganisatie in Sri Lanka besloten deze school te helpen en een nieuwe school te laten bouwen voor een bedrag 2,9 miljoen Roepie. De computers die vanuit Incotec zijn gedoneerd zullen hier in een gekoelde computerruimte worden geplaatst. De kinderen kunnen zo een start maken met het leren werken met een computer en verschillende vooraf geïnstalleerde E-learning programma’s gebruiken.

Stichting Kalyani bedankt Incotec nogmaals voor deze donatie