Sponsorplons 4 februari

Sponsorplons 4 februari

Stichting Enkhuizen voor Ontwikkelingssamenwerking (EvO) organiseert elk jaar de sponsorplons.

De kinderen uit Enkhuizen zwemmen dan zoveel mogelijk gesponsorde baantjes en helpen hiermee kinderen in een ver land. Dit jaar zullen de kinderen gaan zwemmen voor een 200 arme kinderen.

Waarvoor wordt precies gezwommen? Aanmelden kan via school, vraag naar de inschrijfformulieren!

In de plaats Butalla, èèn van de droogste en armste gebieden van Sri Lanka leven veel kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar die niet naar school gaan. Hun ouders zijn arm en zijn daarom niet in staat om voor hun kinderen het schoolgeld te betalen. Deze kinderen blijven daarom vaak ongeschoold thuis zitten. Naar school gaan staat bij veel van deze kinderen bovenaan hun verlanglijstje. School betekend voor deze kinderen het halen van een diploma om zo later economisch onafhankelijk te zijn. Maar kinderen leren zo ook zelf na te denken, eigen keuzes te maken en voor zichzelf op te komen. Stichting Kalyani heeft daarom in 2013 een klein schooltje geopend in Butalla en is hier gestart met het geven van lessen aan deze kinderen. Op de school krijgen de kinderen computer en Engelse lessen en inmiddels zijn al veel kinderen geslaagd voor de opleiding en hebben ze een diploma gehaald. Het lesgeld van de kinderen wordt allemaal betaald door Stichting Kalyani.

De nieuwe school is inmiddels erg populair geworden en steeds meer kinderen melden zich aan voor een opleiding. Voor 200 kinderen is het nu nog even wachten voordat ze met school kunnen beginnen. Stichting Kalyani wil graag deze kinderen ook een opleiding geven en hopelijk kunnen jullie ons daarbij helpen.

Wil je meer weten over het project klik dan op deze link: Opleiding op computerschool

Meer nieuws over de sponsorplons is natuurlijk te vinden op www.sponsorplons.nl

Voor de sponsorplons komen wij graag langs op scholen voor het geven van een presentatie over het project en tijdens de sponsorplons zijn er prachtige prijzen te winnen en staat stichting Kalyani er met een informatiestand.

Na afloop krijgen alle kinderen een cadeautje als bedankje voor hun inzet.