Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka
Inzamelingsactie na aanslagen

Slachtoffers in Sri-Lanka

Op 1e paasdag 2019 vonden er kort na elkaar acht aanslagen plaats in Sri-Lanka. Onder meer drie rooms-katholieke kerken en drie luxe hotels waren het doelwit. Er vielen ongeveer 253 doden en ca. 500 gewonden.

Tijdens deze aanslagen zijn ook de vrienden en buren van onze lokale vrijwilligers getroffen. Van onze chauffeur zijn er 130 mensen overleden van de gemeente in Negombo. Daarnaast zou Stichting Kalyani eigenlijk 1e paasdag in Sri-Lanka zijn, maar doordat de oudste zoon van onze voorzitster de waterpokken had moesten zij hun reis annuleren.

Daarom heeft Stichting Kalyani besloten om slachtoffer hulp te bieden.

Wij zijn deze inzamelingsactie eigenlijk spontaan begonnen op 1e paasdag, met als reden dat wij het zo verschrikkelijk vonden voor onze lokale vrijwilligers & vrienden in Sri-Lanka. Het voelde erg vreemd om niets te doen.

Onze secretaris heeft toen snel een Facebook inzamelingsactie opgezet, met als doel dat we €20.000,- euro wilden inzamelen voor de slachtoffers in Sri-Lanka.

Uiteindelijk hebben wij €11.285,25 euro opgehaald aan donaties, wat natuurlijk een prachtig bedrag is. Op dit moment zijn wij nog steeds bezig met het geld doneren aan de kinderen en gezinnen die ‘vergeten’ zijn door de regering. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar het project: Slachtofferhulp Sri-Lanka.

Naast dit prachtige bedrag hebben wij door deze actie ook ontzettend veel media aandacht gekregen, veel meer dan wij gewend waren. Stichting Kalyani is hierdoor op tv geweest bij Hart van Nederland en RTV Noord-Holland. Ook waren wij te horen op de radio bij NPO 1 en Salto. Verder hebben wij in vele kranten gestaan, waaronder de: NOS, AD, de Trouw, de Drom en het Noord-Hollands dagblad en is er een podcast opgenomen door de Stamtafel.

euros aan donaties opgehaald

10 mei 2019

Interview – Radio Salto

Ramona was samen met vrijwilligers Kees en Irene te gast bij radio Salto in Amsterdam

Al vanaf €10 euro per maand steunt u één van onze projecten

© 2021 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 – 1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan & Eliyah