Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka
Zorg, eten & houten plafond

Lakwasi Girlhouse

In 2011 is Stichting Kalyani gestart met het ondersteunen van Lakwasi Girlhouse een weeshuis met 22 meisjes, waarbij de leeftijd ligt tussen de 5 en 16 jaar. Het weeshuis ligt afgelegen in de jungle in het plaatsje Polonnaruwa.

De regering van Sri-Lanka heeft deze meisjes het weeshuis geschonken, maar verder niets. De oudste meisjes zorgen voor de andere meisjes; ze koken, wassen, houden het huis schoon en zorgen dat iedereen op tijd naar school gaat. Daarnaast hebben ze gezamenlijk een strak schema van half 5 ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds, waarbij iedereen zijn steentje moet bijdragen in het huishouden, moet leren en Boeddha aanbidden. Per dag mogen ze 20 minuten spelen, het staat niet op het schema, maar na vragen was dit het antwoord wat het oudste meisje de stichting gaf.

Kind zijn was er dus niet bij! Daarom heeft Stichting Kalyani meerdere projecten gedraaid voor dit weeshuis, maar helaas is het weeshuis plots gesloten begin 2013.

Voor Lakwasi Girlhouse hebben wij de volgende projecten succesvol afgerond:

  • Container verscheept met veel materialen er in die het weeshuis nodig had, denk aan: klamboes, muziekinstrumenten, een tv en computer om Engels te leren en een speeltuin. De speeltuin hebben wij ter plekke in Sri-Lanka in elkaar gezet voor de meisjes, waar ze natuurlijk erg blij mee waren.
  • We hebben een houten plafond gemaakt in het weeshuis. Het dak bestond uit grote asbest golfplaten en dat zorgde ervoor dat het met de tropische hitte er veel te warm werd, dus er werd geen gebruik gemaakt van de bovenste verdieping. De 22 meisjes sliepen beneden met zijn allen in 6 bedden. Toen het houten plafond er eenmaal in zat, konden de 22 meisjes boven slapen en allemaal in hun eigen bedje.

De containerverscheping koste rond de €5000,- euro en de bouw van een houten plafond €2900,- euro. Tot slot waren wij nog 2 projecten gestart en dat was een zorgmoeder inhuren voor de meisjes en geld inzamelen zodat er elke dag eten & drinken was. Echter beide projecten hebben wij nooit kunnen afronden, doordat het weeshuis plots werd gesloten.

Al vanaf €10 euro per maand steunt u één van onze projecten

© 2021 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 – 1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan & Eliyah