Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka

Onderwijsproject Sigiriya

food bank 57

Om het bouwproject visueel zichtbaar te maken, nog voordat er een steen was gemetseld werd er gekozen om er een 3D animatie van te maken. De animatie laat je in een paar minuten duidelijk zien wat we willen bouwen en neemt je mee door het schoolgebouw. 

Bouw school

Ons doel

De nieuw te bouwen school zal zich gaan focussen op de gewone alledaagse leerling. Deze grote groep van kinderen kunnen extra onderwijs in de Engelse taal of korte computer gerichte opleidingen niet betalen. Bij extra onderwijs moet je denken aan Engelse conversatie lessen en de verbetering van de schrijfvaardigheid.

Leerlingen kunnen ook kiezen om beter te leren werken met de computer en verschillende programma’s. Voor ons bijna vanzelfsprekend maar, voor deze groep kinderen een waardevolle toevoeging op hun ontwikkeling.

In de regio Sigiriya is hieraan veel behoefte. De stichting kent het gebied goed.

N

IT onderwijs

N

Engels onderwijs

N

Kinderen t/m 18 jaar

N

Gratis onderwijs

N

Variërende lesprogramma's

Via onze social media kanalen delen we veel foto’s en video’s van de bouw

Voor dit project zoeken we sponsoren!

De projectkosten

list with accent

Bouwkosten

De totale kosten 17,2 miljoen RS en dat is met de huidige wisselkoers afgerond €50.000,-

De projectkosten zijn opgesplits in drie begrotingen. 

  1. Bouw van de school: 7,214,080.00 RS
  2. Bouw vrijwiligers verblijven: 5,163,094.00 RS
  3. Inrichting van het schoolgebouw: 4,823,525.00 RS

 

pig money 2

Offertes / begrotingen

Via deze links kun je de offertes bekijken en downloaden. We zeggen er wel bij dat de offertes met de huidige inflatie iets duurder zullen uitkomen dan eerder was begroot.

  1. Bouw schoolgebouw
  2. Bouw vrijwillligers verblijven
  3. Inrichting van het schoolgebouw

Inzage in de bouwtekeningen, klik op de links hieronder

  1. Bouwtekening schoolgebouw
  2. Bouwtekening vrijwilligers verblijven

 

Ramona van Ark | Stichting Kalyani

Ramona van Ark legt 1ste steen maart 2023

Sri Lanka Team

Team in Sri Lanka

bulb

Conceptfase

In de zomer van 2020, temidden van de pandemie schetste Ramona de eerste concept tekeningen op een servetje. Wat volgden waren veel brainstorm sessies. De school moest modern, duurzaam en zelfvoorzienend gaan worden maar, wel passen in de regio. Het idee om zelf stroom op te wekken door middel van zonnepanelen op het dak. Het regenwater dat kan worden gebruikt om de toiletten mee door spoelen en voor de kinderen komt er een moestuin. Allemaal ideeën die zijn verwerkt in het plan. 

pencil 2

Ontwerp fase

In september 2020 heeft onze voorzitster een teambuilding dag georganiseerd vanuit haar werk. Hierbij heeft ze 15 collega’s voor één dag ingezet om het idee verder uit te werken. Dit ontwerp is vervolgens besproken met onze manager Rathna Nishantha Rajakeerthi die hier later in Sri-Lanka een 3D animatie van heeft laten maken.

money accent 1

Funding fase

Inmiddels zijn we gestart met het werven van fondsen en hebben 16 million RS weten op te halen. We zoeken nog sponsoren om het laatste gedeelte te financieren.

Doneren of een gift doen

Wil je financieel bijdragen

Een nieuw project beginnen doe je niet zomaar. Naast tal van vragen, zijn de nodige stappen nodig om te kijken of het project haalbaar is. Op vragen als; wat voor educatieve impact heeft het op de regio; op welk stuk grond kan het gebouw worden gerealiseerd en wie gaat er les geven en kunnen we dit wel bekostigen als kleine stichting moet je toch een antwoord hebben.

Een project doen we dus ook nooit alleen en daarom zijn we altijd op zoek naar mensen die ons hierin kunnen helpen en hun kennis willen delen. Daarnaast betekent een nieuwe project ook altijd geld inzamelen om zo daadwerkelijk het project te kunnen realiseren. Dus, wil je als bedrijf of als individu ons helpen op kennis vlak of financieel vlak, laat het ons dan vooral weten!

NGO img 02

Sluit je aan en help mee!

Email: info@kalyani.nl

Tel: (+31) 0228-751741

Al vanaf €15,- euro per maand steun je één van onze projecten

Of liever doneren via je eigen bank: NL29RABO0155728377 t.n.v. Stichting Kalyani

a257cf3a 83b1 489e b833 2179db7cc11f
Scan deze IDeal Qr code met je eigen bankapp en doneer zo een eigen bijdrage

Stichting Kalyani zet zich in voor de educatieve ontwikkeling en zorg van de kinderen in Sri-Lanka zodat zij kans maken op een betere toekomst!

© 2024 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 - 1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan en Eliyah