Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka

Over ons

Stichting Kalyani is opgericht in 2011 en heeft inmiddels veel verschillende projecten opgezet en afgerond. Echter over de jaren heen bestaat ons bestuur nog steeds uit dezelfde leden.

ramona de wit-van ark

Oprichter & Voorzitter

In 2011 heb ik Stichting Kalyani opgericht omdat ik graag iets wilde doen voor  Sri-Lanka. Ik ben al 11 jaar voorzitter van deze bruisende en ambitieuze stichting en we hebben al heel veel mooi resultaten behaald, waar ik best trots op ben!

Naast mijn vrijwilligerswerk ben ik al vele jaren werkzaam in de IT.

Richard van Ark

Secretaris

Sinds 2011 houd ik mij als secretaris bezig met alle communicatie omtrent Stichting Kalyani en ben ik de contactpersoon met ons team in Sri-Lanka. Samen met de rest van het bestuur zorgen we voor het vinden van nieuwe sponsoren en donateurs. We hebben als kleine stichting al grote dingen bereikt in de afgelopen jaren.

Bertus de Wit

 Algemeen bestuurslid

Ik ben de vader van Ramona, ben algemeen bestuurslid en hoop dit nog een lange tijd te blijven. In de afgelopen jaren hebben wij veel bereikt en dat met eigenlijk weinig vrijwilligers. Soms was het niet te doen, maar het geeft mij een goed gevoel om dingen te doen voor deze kinderen. Vooral als er een school word geopend of weeskinderen een cadeau ontvangen van ons.

Anita de Wit-Koolhaas

Penningmeester

Bij de oprichting  van Stichting Kalyani werd mij gevraagd of ik de functie van penningmeester wilde bekleden. Dat heb ik aangenomen en het bevalt mij wel. We zijn diverse malen in Sri Lanka geweest en weten waar we kunnen helpen.

De reis van Stichting Kalyani

Podcast – De Stamtafel

Ben je nieuwsgierig naar meer verhalen rondom Stichting Kalyani? Hoe we zijn gestart, welke tegenslagen we hebben gehad, maar natuurlijk ook wat we allemaal hebben bereikt over de jaren heen. Luister dan de podcast, waarbij Ramona zelf haar verhaal doet.

Aantal feiten

We hebben in de afgelopen jaren veel bereikt

Een stichting runnen doe je samen. Sinds de oprichting in jan’ 2011 groeide de stichting elk jaar in vrijwilligers en donaties. Hiermee zijn in de afgelopen jaren prachtige korte en lange termijnprojecten opgezet.

Vrijwilligers

Tara Dalebout

Vrijwilliger / E-learning platform

Ik ben in 2021 gestart bij Stichting Kalyani als vrijwilliger. Ik wilde graag iets doen om kinderen en jongeren in Sri Lanka te kunnen helpen. De projecten van Stichting Kalyani maken echt een impact en het is fijn om daar aan bij te kunnen dragen. Het is ook erg leuk om de ontwikkeling van de projecten in Sri Lanka op de voet te kunnen volgen.

Ik wist dat Stichting Kalyani veel deed en dus ook hulp nodig hadden. Met open armen werd ik ontvangen door Ramona en Richard.

Dinuja sellathurai

Vrijwilliger / Design

Ik ben begonnen met vrijwilligerswerk voor Stichting Kalyani toen ik hoorde dat er op eerste paasdag 2019 aanslagen waren gepleegd in Sri-Lanka. Dit heeft mij zo geraakt dat ik wat wou doen  voor de bewoners daar.

Ik wist dat Stichting Kalyani veel deed en dus ook hulp nodig hadden. Met open armen werd ik ontvangen door Ramona en Richard.

Team in Sri-Lanka

Tissa Ariyarathna

Manager – IT Centra district Buttala

Tissa Ariyarathnais zelf geboren in Monaragala, maar is ondertussen een succesvolle Business Consultant in Sri-Lanka en woont in Colombo. Hij vindt het belangrijk dat de kinderen rondom zijn geboorteplaats kans maken op een betere toekomst en daarom zet hij zich vrijwillig in voor onze computerscholen in Sri-Lanka. Hij managed eigenlijk alles rondom onze scholen, van locaties, het promoten van onze scholen in Sri-Lanka, de diploma uitreiking, tot het aannemen van leraren. Ook zorgt hij voor onze vrijwilligers die weer vanuit Nederland reizen naar Sri-Lanka om les te geven op onze scholen. Het is een zeer lieve, rustige en zorgzame man, met grote ambities voor Stichting Kalyani.

Rathna Nishantha Rajakeerthi met teamleden

Coördinator van bouw en agrarische projecten

Rathna of hoe wij hem noemen ‘Babba’ is een vriend die wij al heel lang kennen en hij woont in Sigiriya. Wij hebben hem ontmoet in 2010 en hij bezat toen al vele ‘paddy fields’ ofwel rijstvelden en was nog aan het leren op school. Altijd als wij hem bezoeken, zorgt hij ervoor dat we een rondleiding krijgen naar diverse scholen, neemt hij ons ook mee naar zijn familie en gaan we op safari of andere leuke dingen doen. Inmiddels is hij leraar en geeft les in Engels. Als wij besluiten om een school te renoveren of bouwen, is Babba diegene die alles voor ons vrijwillig coördineert in Sri-Lanka. Het is een leuke en ambitieuze jongeman die altijd maar blijft leren, met zijn hart op de goede plek.

Al vanaf €10,- euro per maand steun je één van onze projecten

Of liever doneren via je eigen bank: NL29RABO0155728377 t.n.v. Stichting Kalyani

Scan deze IDeal Qr code met je eigen bankapp en doneer zo een eigen bijdrage

Stichting Kalyani zet zich in voor de educatieve ontwikkeling en zorg van de kinderen in Sri-Lanka zodat zij kans maken op een betere toekomst!

A Friend For Sri Lanka

© 2023 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 - 1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan & Eliyah