Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka
Udawalayagama

Bouw nieuwe school

Met de donatie van een viertal computers in 2016 aan een school in Udawalayagama, Sigiriya ging ons bezoek samen met een rondleiding door het school gebouw.

Gelegen in de jungle bestond de school oorspronkelijk uit èèn gebouw waar in de loop van de jaren verschillende kleine gebouwtje tegenaan zijn gebouwd. Dit is toen gedaan om meer ruimte te bieden aan de 145 kinderen die hier dagelijks les volgen. Veel van deze gebouwtjes staan niet op een fundering maar zijn gebouwd op het zand. De muren zijn zelfstandig opgemetseld wat nu na jaren van intensief gebruik ervoor zorgt dat de schoolmuren zo zijn verzwakt dat het de dakconstructie niet meer kan dragen. Het is dan ook voor de kinderen gevaarlijk geworden om in deze gebouwen lessen te volgen. Veel van de ruimtes worden hierdoor niet meer gebruikt en klassen worden bij elkaar gezet en door een kartonnen scheidingswandje van elkaar gescheiden. Bij thuiskomst is er in overleg gekeken hoe wij deze school konden gaan helpen.

Eerst was er het plan om de bestaande gebouwen op te knappen maar, vanwege de onstabiliteit van de muren is er later besloten de gebouwen te verwijderen en er een nieuw schoolgebouw neer te zetten die bestaat uit 3 grote leslokalen.

In 2018 is er na een jaar bouwen een duurzame nieuw school opgeleverd wat weer voor vele tientallen jaren leerlingen kan huisvesten.  Het schoolgebouw heeft 2,9 miljoen rupees gekost, wat gelijk staat aan ongeveer €17.000 euro.

Al vanaf €10 euro per maand steunt u één van onze projecten

© 2021 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 – 1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan & Eliyah