Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka
Donatie van een 

Bibliotheek

donatie bieb
bieb

In oktober van 2013 bezochten we al eerder deze school. Met ruim 900 studenten is het hier altijd een drukke boel. Eigenlijk zijn het een aantal scholen die bij elkaar zijn gezet op 1 groot terrein. Er bevindt zich dus een peuter en kleuterschool maar ook basisonderwijs. Vanuit hier stappen leerlingen over naar het hogere onderwijs.

Tijdens onze werkbezoek van 2015 nam een goede vriend ons mee naar deze school omdat hij hier zelf vroeger een leerling was geweest. Hij wilde graag laten zien hoe de school eruit zag en nu hij zelf een leraar Engels was geworden kwam hij hier regelmatig voor het geven van lessen. We wisten nog van ons werkbezoek van 2013 dat er een ruimte was die ze de bibliotheek noemden. Deze wilde we nog wel eens bekijken. Eigenlijk gewoon een leeg hok met daarin een paar oude houten tafels met daarop ontzettend veel boeken die kris kras door elkaar heen lagen. Deze ruimte was bedoeld voor taal studie en daarom hebben we ter plekke besloten om van deze ruimte een bibliotheek te maken.

De bibliotheek was wel toe aan wat nieuwe kasten, tafels en stoelen en voordat ze iets konden zeggen gaven wij aan dat we een nieuwe bibliotheek wilde doneren. We stapten dus in de auto op zoek naar een winkel waar we deze spullen konden kopen. De winkel stond iets verderop in Dambulla en hier hebben we samen met het hoofd van de school verschillende kasten, stoelen en een prachtige grote tafel uitgezocht. Eén voorwaarde was wel dat de spullen meteen geleverd moesten worden.

De dag erop zouden we ons werkbezoek voortzetten maar we waren vroeg in de ochtend opnieuw uitgenodigd op de school voor een officieel bedankje. De bibliotheek was helemaal in orde gemaakt en het zag er prachtig uit. Alle boeken stonden nu in kasten en de taal studie kon worden gedaan aan een grote tafels met goede stoelen. Vele honderden studenten stonden klaar om ons te bedanken, waarna wij nog een klein woordje mochten doen. De kosten van deze bibliotheek waren ongeveer €1000,- euro, vanuit de stichting was dit een spontane donatie.

bieb3
bieb2
bieb1
bieb

Al vanaf €15,- euro per maand steun je één van onze projecten

Of liever doneren via je eigen bank: NL29RABO0155728377 t.n.v. Stichting Kalyani

a257cf3a 83b1 489e b833 2179db7cc11f
Scan deze IDeal Qr code met je eigen bankapp en doneer zo een eigen bijdrage

Stichting Kalyani zet zich in voor de educatieve ontwikkeling en zorg van de kinderen in Sri-Lanka zodat zij kans maken op een betere toekomst!

A Friend For Sri Lanka

© 2024 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 - 1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan en Eliyah