Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka
computer- & Engelse les

IT Centra Buttala

IT school
It school klein

Stichting Kalyani heeft in samenwerking met onze partner de Dry Zone Development Institute (DDI), een vijftal computerscholen opgericht in district Buttala. Buttala ligt in het oosten van Sri-Lanka en is één van de armste gebieden van Sri-Lanka, dit komt doordat hier weinig tot geen toerisme is. Veel kinderen hebben dan ook nog nooit een computer gezien in hun leven en daarom is het zo belangrijk dat ze deze kans wel krijgen, zodat zij kans maken op een betere toekomst.

De scholen zijn opgericht medio 2013-2014, wat betekend dat er ondertussen duizenden kinderen les hebben gevolgd op onze scholen en hun certificaat hebben behaald.

Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen les te kunnen geven, in zowel computer- als Engelse les, zodat zij kans maken op een betere toekomst. 

Afhankelijk van hun gezinssituatie mogen sommige kinderen gratis les komen volgen en andere moeten een kleine financiële bijdrage leveren. Op deze wijze proberen wij zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om les bij ons te kunnen volgen. De bijdrage word gebruikt om de scholen draaiende te houden, denk aan het salaris van de leraren, de huur en onderhoudskosten van de panden of het lesmateriaal.

Elke dag worden er in groepen van 15-30 leerlingen, lessen gegeven op deze scholen. De  kinderen kunnen een 3 maandelijkse basiscursus computerles volgen. Tijdens deze cursus worden echt de basis eigenschappen van en omtrent een computer uitgelegd denk aan;

  • wat is een computer en hoe werkt een muis en toetsenbord;
  • hoe open ik documenten, folders en programma’s;
  • en hoe gebruik ik Word, Powerpoint en Paint.

Sind begin 2019 krijgen kinderen ook Engelse conversatie les, omdat dit bijdraagt bij het werken met de programma’s op een computer.

Voor dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers die voor een langere periode naar Sri-Lanka toe willen om op onze scholen computer- en Engelse les te geven. De reden hiervoor is dat wij de kwaliteit van onze lessen willen verhogen op de scholen. Je zult dus niet alleen lesgeven aan de leerlingen, maar ook aan de leraren en je zult je bezig houden met het verbeteren van het lesmateriaal.

Voor meer informatie over wat vrijwilligerswerk exact inhoud voor Stichting Kalyani, verwijzen we je graag door naar: Les geven in Sri-Lanka

IT school1
It School 2
IT school4
Butalla4 1

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka!

Lijkt het jou leuk om voor een langere periode naar Sri-Lanka te gaan en les te geven op onze computerscholen in district Buttala? 

Al vanaf €15,- euro per maand steun je één van onze projecten

Of liever doneren via je eigen bank: NL29RABO0155728377 t.n.v. Stichting Kalyani

a257cf3a 83b1 489e b833 2179db7cc11f
Scan deze IDeal Qr code met je eigen bankapp en doneer zo een eigen bijdrage

Stichting Kalyani zet zich in voor de educatieve ontwikkeling en zorg van de kinderen in Sri-Lanka zodat zij kans maken op een betere toekomst!

A Friend For Sri Lanka

© 2024 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 - 1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan en Eliyah