Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka
Pandhukabayapura College

Renovatie schoolgebouw

Op het Pandhukabayapura College volgen 150 kinderen van verschillende leeftijden dagelijks lessen. Het school gebouw staat midden in de bossen en bevindt zich in √©√©n van de armste gebieden van Sri Lanka. Ze noemen dit daar het ‚ÄúRural‚ÄĚ gebied waar het vaak heet en droog is. Het gebouw zelf is bijna 50 jaar oud en is toe aan een grote renovatie. Al het houtwerk van het dak inclusief de dakplaten zijn verrot. Dit is een gevaarlijke situatie want het kan zo op elk moment in elkaar storten. Er worden dagelijks tegelijk hier lessen gegeven aan verschillende klassen die dan allemaal in het lokaal zitten. In de muren zitten scheuren die moeten worden gerepareerd. Al het elektra werk moet worden vernieuwd en de hele school moet opnieuw in de verf worden gezet.¬†

Het opknappen van dit schoolgebouw heeft Stichting Kalyani in fases gedaan in samenwerking met aannemers in Sri Lanka onder leiding van Rathna. (bijv. Reparatie dak, schilderwerk, aanleg elektriciteit, etc.).  In 2016 is het gebouw in zijn geheel opgeleverd en gerenoveerd.

De kosten van de renovatie van het¬†Pandhukabayapura¬†College waren ongeveer ‚ā¨16.000,- euro en is mede mogelijk gemaakt door een donatie van Kiwanis en de Sponsorplons.

Al vanaf ‚ā¨10 euro per maand steunt u √©√©n van onze projecten

© 2021 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 Р1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan & Eliyah