Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka
Word vrijwilliger

Geef les in Sri-Lanka

Voor onze IT Centra in district Buttala zijn wij hard op zoek naar vrijwilligers die voor een langere periode willen verblijven in Sri-Lanka om les te geven op onze scholen. Wij hebben samen met onze partner organisatie de Dry Zone Development Institute (DDI) een vijftal scholen in District Buttala waar kinderen gratis of tegen een klein bedrag, afhankelijk van hun gezinssituatie, computer- en Engelse les kunnen volgen. Tijdens de computerles wordt echt de basis uitgelegd omtrent een computer:

  • wat is een computer?
  • hoe gebruik ik een muis en toetsenbord?
  • hoe open ik folders, programma‚Äôs, documenten?
  • en tot slot hoe werkt Microsoft Word en Paint.

De Engelse les die gegeven wordt, bestaat voornamelijk uit Engelse conversatie les, waarbij de leerling leert en vooral durft te spreken in de Engelse taal. 

Ons doel is om de kwaliteit van de lessen en het lesmateriaal naar een hoger niveau te tillen. Ook al hebben wij lokale leraren in dienst die de kinderen les geven, merken wij dat het kennis niveau van de leraren en daarmee ook de leerling verbeterd kan worden. Om dit te bereiken hebben wij vrijwilligers nodig die voor een langere periode naar Sri-Lanka willen om ons hier bij te helpen.

Stichting Kalyani heeft 5 locaties waar kinderen en jongeren na schooltijd een computer cursus kunnen volgen.  Echter de manier van lesgeven en daarmee ook het lesmateriaal kan verbeterd worden. Wat jij dan gaat doen als vrijwilliger, is les geven op onze scholen, maar tegelijkertijd ook kijken hoe je dit kunt verbeteren. Om dit zo goed mogelijk te doen, brengen wij jou in contact met de vorige vrijwilligers die zijn geweest en onze lokale manager Tissa, zodat je voort kan borduren op de stappen die al zijn gemaakt. Echter zelf ben je vrij om verdere invulling te geven aan jouw vrijwilligerswerk in Sri-Lanka.

De vrijwilligers die tot zover aan de slag zijn gegaan voor Stichting Kalyani, zijn allemaal voor 3 maanden naar Sri-Lanka gegaan. In deze tijdsperiode heb je ook echt de ruimte en tijd om een verschil te maken. Jij moet zelf je ticket boeken en betalen, en tijdens je verblijf moet je zelf je eten betalen. De accommodatie wordt verzorgd vanuit Stichting Kalyani. Tot slot houden we natuurlijk contact via Skype en contacten we elke 2 weken om te kijken hoe het gaat. Meer weten? Lees hieronder het stuk van Kees & Irene onze eerste vrijwilligers…

¬†Kees & Irene vertellen…

”¬†Bij de stichting Kalyani is het vrijwilligerswerk nog puur. Geen grote commerci√ęle stichting waar veel geld aan de strijkstok blijft hangen maar een ideologie uit het hart om de kinderen uit Sri Lanka verder te helpen. Een voorrecht om als eerste vrijwilligers ter plaatse te mogen helpen. Wij, Kees & Irene, zijn drie maanden werkzaam geweest in the dry zone, rondom de plaats Moneragale.

Kalyani heeft daar 5 locaties waar kinderen en jongeren na schooltijd een computer cursus kunnen volgen.  Vier van deze locaties zijn in plaatsjes/dorpen rondom Moneragale. Die plaatsen bezochten wij met het openbaar vervoer.

Wij hebben in deze maanden geprobeerd de computercursus om te bouwen zodat ook de kennis van de Engelse taal wordt gestimuleerd. De lessen brachten wij in praktijk zodat ook de leerkrachten hier van konden leren. Het was een echte pioniersklus en met vallen en opstaan hebben wij onze weg gevonden.

De kinderen, maar ook de volwassenen zijn in het begin erg verlegen. Dit maakt hun Engels nog moeilijker te verstaan. Gelukkig hebben wij hun vertrouwen snel kunnen winnen en werden wij snel geaccepteerd. Heel snel waren wij een onderdeel van de gemeenschap. Dit is zo’n prachtige ervaring en een echte win – win situatie. In de vrije dagen konden wij prachtige lokale bezienswaardigheden bezoeken die niet in reisgidsen staan, echt “off the beaten track”.

Wij kijken terug op een mooi project in een prachtig land met geweldige mensen. Onze weg zoeken en samen iets ontwikkelen kost tijd maar wij hebben het gevoel echt iets bij gedragen te hebben.

Dus……………..als je echt vrijwilligerswerk wilt doen met goede ondersteuning? Meld je dan aan voor een gesprek

Al vanaf ‚ā¨10 euro per maand steunt u √©√©n van onze projecten

© 2021 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 Р1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan & Eliyah