Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka
Stichting Kalyani A Friend for Sri-Lanka

2011

20ft container verscheping

Ons eerste project

In 2011 is Stichting Kalyani opgericht, onze eerste project was spullen inzamelen voor Lakwasi Girlhouse & Kandy Hospital en deze verschepen in een 20ft container.

2012

Lakwasi Girlhouse bouw plafond

Meisjes slapen in hun eigen bed

Na de container verscheping wilden we graag een plafond bouwen in het meisjes weeshuis. Dit zodat de 22 meisjes gebruik konden maken van de 1e verdieping en daar allemaal in een eigen bedje konden slapen.

2013

40ft container verscheping

Materialen inzamelen & verschepen

Na de eerste container verscheping besloten we nogmaals een container te verschepen, maar deze keer een 40ft container. Wij hebben hierbij medische materialen ingezameld, maar ook computers en lesmateriaal. Dit zodat we een computerschool konden starten.

2013

Oprichting eerste computerschooltje

Kinderen gratis computerles geven

Vanuit de container verscheping van 2013 is onze eerste computerschooltje opgericht in samenwerking met Dr. Ishanta. Hij was de directeur van de Java programmeerschool in Sri-Lanka. Zijn droom was om kinderen gratis computerles te geven een droom die gedeeld werd met Stichting Kalyani.

2014

Start van Sinterklaas project

Weeskinderen een leuke dag geven!

Stichting Kalyani was toe aan een simpel project, een project wat weinig energie kostte maar wel impact maakte. Vanuit deze behoefte zijn wij gestart met het Sinterklaas project, hierbij krijgen weeskinderen rond de verjaardag van Sinterklaas een cadeautje.

2015

Donatie van bibliotheek

Een spontane actie van Stichting Kalyani

In 2013 hebben we een school in Sigiriya bezocht. Tijdens de rondleiding kwamen we aan bij een leeg lokaal en gaven aan dat ze hier graag een bibliotheek van wilden maken. Onze penningmeester was hier erg ontroerd door, het was zoiets simpels en toch hadden ze het niet. In 2015 hebben we weer deze school bezocht en ter plekke besloten om de bibliotheek te doneren. 

2016

Renovatie van Pandhukabayapura college

Renovatie van een school in Anuradhapura

In samenwerking met Kiwanis heeft Stichting Kalyani besloten om een school te renoveren in Anuradhapura. Het dak en de muren vertoonden scheuren en gaten, de elektra was niet goed en ook kon het gebouw wel een nieuwe lik verf gebruiken. Al met al niet veilig meer voor de 145 kinderen die daar les volgde. De renovatie heeft enkele maanden in beslag genomen, maar het resultaat was perfect! 

2016

20ft Container verscheping 

Onze 3e container verscheping

In 2016 hebben wij onze 3e container verscheept, wat hoofdzakelijk was voor ons IT Centra in Buttala. De container zat vol computers en lesmateriaal, zodat wij meerdere scholen konden openen, maar ook een donatie konden doen aan de gerenoveerde school. Tot slot hadden we wat medische spullen toegevoegd voor een klein ziekenhuis in Sigiriya. 

  2016 – 2017

  Uitbreiding computerscholen

  IT Centra district Buttala

  Na de laatste container verscheping hebben we meerdere computerscholen opgezet in district Buttala. In totaal heeft Stichting Kalyani in samenwerking met onze partner de Dry Zone Development 5 computerscholen, waar kinderen tegen een klein bedrag computerles kunnen krijgen.

  Een school opnieuw gebouwd van ‘scratch’

  In Udalawayagama stond een school waar wij computers aan hadden gedoneerd. De school was in slechte staat, dus Stichting Kalyani dacht ook deze school moeten we renoveren voor de kinderen zodat zij veilig les kunnen krijgen. Echter na onderzoek hebben we besloten om de school helemaal te slopen en opnieuw op te bouwen van ‘scratch’. Ook deze bouw heeft enkele maanden in beslag genomen, maar het resultaat zijn we trots op!

  2017 – 2018

  Bouw school Udalawayagama

  Les geven in Sri-Lanka

  Begin 2019 zijn de eerste vrijwilligers Kees & Irene voor 3 maanden naar Sri-Lanka gegaan om les te geven op onze computerschooltjes. Zij zijn hierbij gestart met het geven van Engelse conversatie les en hebben verder het lesmateriaal verbeterd. Hun ervaring was zeer positief en ze zijn trots dat zij als pioniers dit mochten doen voor Stichting Kalyani.  

  2019

  1ste vrijwilligers naar Sri Lanka

  Help de slachtoffers in Sri-Lanka!

  Op 1e paasdag 2019 zijn er 8 aanslagen gepleegd in Sri-Lanka, wat natuurlijk verschrikkelijk was en waar het land zelfs nu nog in 2020 last heeft van naweeën. Veel van onze lokale vrijwilligers en vrienden hebben mensen verloren tijdens deze aanslag. Als stichting hebben we dan ook besloten om een inzamelingsactie te starten om zo de slachtoffers in Sri-Lanka te helpen.

  2019 – 2020

  Slachtofferhulp na aanslagen

  2020

  Jo van Uden doet vrijwilligerswerk

  De volgende vrijwilliger gaat naar Sri-Lanka

  Op 16 februari 2020 vliegt Jo van Uden naar Sri-Lanka om ook voor 3 maanden les te geven op onze scholen. Daarnaast zal ook hij kijken hoe we ons lesprogramma kunnen verbeteren en met zijn 40 jaar ervaring als leraar hebben wij er absoluut geen twijfel over dat hij hierin zal slagen. Voor hem, maar ook voor ons weer een spannend avontuur! 

  Jo heeft halverwege zijn verblijf het vrijwilligerwerk moet stoppen vanwege Covid19

  Voedselpakketten voor gezinnen in nood / Covid19

  Sri-Lanka zit ook in een lockdown. Er is een curfew ingesteld waaraan iedereen zich strikt moet houden. Het toerisme is stil gevallen en nu komen veel arme gezinnen dieper in de problemen. 

  Stichting Kalyani heeft daarom hulp geboden, door het verstrekken van voedselpakketten. Met een voedselpakket kunnen veel families weer een paar weken vooruit. Samen moeten we ervoor zorgen dat ook deze kwetsbare families weten dat er anderen zijn die hun willen helpen. Op deze manier krijgen ook hun weer vertrouwen en hoop.

  2020

  Voedselpakketten voor gezinnen

  2020

  40Ft Container verscheping

  Container uitladen met computers in Monaragala

  Onze 4e container verscheping 

  In 2016 hebben wij onze 3e container verscheept, wat toen hoofdzakelijk was voor ons IT Centra in Buttala. De container zat vol computers en lesmateriaal, zodat wij meerdere scholen konden gaan openen. Inmiddels zijn veel van de materialen toe aan vervanging en zijn de scholen uitgebreid. Hiervoor zijn in de afgelopen maanden spullen ingezameld om de scholen nog beter te voorzien van facilitaire mogelijkheden 

  Donatie van schoolspullen

  Diyakapilla primary is een kleine school in het “rural” gebied rondom Sigiriya. Velen van hun komen uit boerengezinnen. De school telt daarom maar, 23 kinderen verdeelt in de klassen die lopen van Grade 1 tot 5.
  Omdat er niet veel geld is bij de ouders voor schoolspullen ontvangen alle 23 kinderen een nieuwe rugtas, nieuwe schoenen en nog veel meer anderen handige schoolspullen. Deze donatie is mede mogelijk gemaakt door 40MM

  2021

  Diyakapilla Primary schoolkinderen ontvangen donaties

  2021

  Oprichting van E-Learning platform

  Verscheping container Kalyani

  Ontwikkeling van E-Learning platform / Open Source

  Met de oprichting van ons E-Learning platform bieden wij lessen aan in onderwerpen zoals IT & Engels. Het platform dient als een extra digitale mogelijkheid voor het volgen van lessen. Covid19 heeft ons op harde manier laten zien dat klassikale lessen anders moeten worden ingevuld. We zijn sinds 2020 meer dan normaal, digitaal onze weg gaan zoeken. Ons E-Learning platform is een nieuw project waarin we veel toekomst perspectief zien.

  Plannen bouw internationale school

  In de zomer van 2020 zijn door een groep IT specialisten de eerste ruwe schetsen en plannen gemaakt voor de bouw van een Internationale school in Sigiriya. In deze regio heeft de stichting een tweetal percelen beschikbaar gekregen voor onderwijs ontwikkeling. Van de plannen en ruwe schetsen zijn inmiddels een eerste concept versie gemaakt incl. een animatie video. De school zal uiteindelijke IT en Engelse vakken gaan onderwijzen.

  2021

  Bouw internationale school

  2022

  AGRI project

  Verscheping container Kalyani

  Start AGRI project

  De start van het AGRI project is reactie op het voedseltekort. Er is om te beginnen in Sigiriya, 3 hectare grond beschikbaar gesteld om op te gaan verbouwen. Met een succesvolle oogst kunnen zo, 150 grote families voor een langer periode van eten worden voorzien. De moestuin kan na een oogst weer opnieuw worden opgestart. 

  Al vanaf €10,- euro per maand steun je één van onze projecten

  Of liever doneren via je eigen bank: NL29RABO0155728377 t.n.v. Stichting Kalyani

  Scan deze IDeal Qr code met je eigen bankapp en doneer zo een eigen bijdrage

  Stichting Kalyani zet zich in voor de educatieve ontwikkeling en zorg van de kinderen in Sri-Lanka zodat zij kans maken op een betere toekomst!

  A Friend For Sri Lanka

  © 2023 Stichting Kalyani | Kruislaan 51 - 1601 PK Enkhuizen | info@kalyani.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan & Eliyah